Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Through The Looking Glass - The Passenger




























To album του Iggy Pop ή καλύτερα των Iggy Pop & David Bowie, με τίτλο "Lust For Life" , ηχογραφήθηκε περίπου σε 8-9 ημέρες, το 1977.


Δηλ. του Iggy τα εννιάμερα...


Αγαπάω υπερβολικά, πολλά τραγούδια απ'το "Lust For Life" , αλλά όχι όπως ακούγονται εκεί μέσα, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα "Tonight" , "Neiborhood Threat" & φυσικά το "The Passenger", που τυγχάνει να είναι ίσως και η πιο αναγνωρίσιμη διασκευή που έχει κάνει ποτέ η Siouxsie.


Aν και οι Banshees δεν αλλάζουν κάτι τόσο θεαματικά στον τρόπο που εκτελούν το συγκεκριμένο τραγούδι σε σχέση με το πρωτότυπο, παρουσιάζουν ωστόσο μία πιο αστραφτερή εκδοχή με πολλά πνευστά , προσδίδωντας έτσι την απαραίτητη ζωντάνια σε κάτι που έμοιαζε για χρόνια σχεδόν, παροχημένο, παροπλισμένο, σκουριασμένο και ξεχασμένο από θεούς και ανθρώπους.


Το μίζερο και χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον, ταξίδι του φτωχού και μόνου cowboy, μετατρέπεται σ'ένα περιπετειώδες road trip πάνω σε μια ροζ cadillac, που ξαφνικά αποκτά ενδιαφέρον, αφορά και συναρπάζει πολύ περισσότερο κόσμο απ'το αναμενόμενο.




Cover Version Rate: 7/10




Δεν υπάρχουν σχόλια: