Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τhrough The Looking Glass - Little Johnny Jewel





















To κύκνειο άσμα του "Through The Looking Glass" , είναι η διασκευή στο πρώτο single που κυκλοφόρησαν οι Television το 1975, με τίτλο "Little Johnny Jewel".


To συγκεκριμένο 7", είχε μόνο αυτό το τραγούδι, χωρισμένο σε δύο μέρη, δηλ. Part 1 & Part 2 για καθεμία απ'τις δύο πλευρές και δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στο ντεμπούτο τους "Marquee Moon" του 1977, αλλά προστέθηκε πολύ αργότερα στην cd επανακυκλοφορία του album , ως "Little Johnny jewel Pts 1&2" μαζί με κάποιες alternative-αχρείαστες κατά τη γνώμη μου εκτελέσεις των "Marquee Moon","Friction"& "See No Evil".


Ομολογώ πως αρκετά χρόνια αφότου αγόρασα το "Marquee Moon" , κατάφερα να καταλάβω προς τί η τόσο μεγάλη υστερία με τον συγκεκριμένο δίσκο από την μεγαλύτερη μάζα των γραφιάδων, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.(παρ'όλα αυτά , εξακολουθεί να μου "τη δίνει" ο Verlaine!)


Εξάλλου δεν ήταν κάτι που μου συνέβαινε για πρώτη φορά και ελπίζω ούτε και τελευταία.


Το "Little Johnny Jewel" αν ήταν άνθρωπος , θα ήταν ένας τρομακτικά δύστροπος και απλησίαστος χαρακτήρας που θα χρειαζόταν ειδικό τρόπο προσέγγισης , Ιώβειο υπομονή και ατσάλινα νεύρα , προκειμένου να καταφέρεις να τον ψυχολογήσεις ή να τον στείλεις οριστικά και αμετάκλητα στο διάολο .


Η διασκευή των Βanshees , λειαίνει αρκετή απ'την νεοϋορκέζικη αψάδα των 70's , με γυαλόχαρτο τη φωνή της Sioux και κρατώντας το ίδιο tempo με αυτό των Televison.
Δυστυχώς , δεν κατάφερα να βρω να βρω την studio εκτέλεση των Banshees, αλλά μόνο τη live απ'τα BBC sessions.(η οποία πιστέψτε με, δεν έχει και τραγικές διαφορές με την studio)




Αυτή ήταν λοιπόν η όμορφη ιστορία του "Through The Looking Glass" και κάπου εδώ , το αφιέρωμα στο πιο σπουδαίο album με cover versions όλων των εποχών, τελειώνει.


Ελπίζω να άρεσε έστω και σ'έναν ή κάποιος να έμαθε ή ν'άκουσε κάτι που μέχρι τώρα αγνοούσε.


Εγώ έμαθα πολλά.





Cover Version Rate : 6/10


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επειδη ειλικρινοτατα το 2012 με εχεις κουρασει απιστευτα
Με τη μουσικη μονομανια σου
Παρε να εχεις για οσο μεινει το δντ
Www.sakiscoukos.com
ακου το red bull