Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τhrough The Looking Glass - Gun
















To "Fear" , ήταν το πρώτο απ'τα τρία συνολικά albums που ηχογράφησε για λογαριασμό της Island , την περίοδο 1974-1975, o πρώην μπασίστας των Velvet Underground.

"Fear"(of the unknown) ήταν επίσης ο τίτλος ενός πολύ επιτυχημένου single των Banshees, που κυκλοφόρησε το 1991 και συμπεριλήφθηκε στο album τους με τίτλο "Superstition".

Στην original εκτέλεση του "Gun", καταλυτικό ρόλο παίζουν δύο απ'τα βασικά μέλη των Roxy Music, οι Phil Manzanera και Brian Eno που θα τους συναντήσουμε ως δια μαγείας και στην επόμενη cover version του Through The Looking Glass.(υπομονή μέχρι την άλλη Παρασκευή...)

H τολμηρή βουτιά της Siouxsie σε μία απ'τις πιο σκοτεινές πλευρές του Cale, μετατρέπει την καταστροφική εσωστρέφεια σε προετοιμασία για one night stand με πυροτεχνήματα και booze μέχρι τελικής πτώσεως.

Σοφιστικέ , αλκοολικό και υπερβολικά γενναίο !

Το 1998, η Siouxsie & ο Budgie, δηλ. οι Creatures, ένα απ' τα πιο αδικημένα και υποτιμημένα συγκροτήματα ever, βρέθηκαν επί σκηνής με τον John Cale και τραγούδησαν μαζί το "Gun" , σε μία καταπληκτική unplugged version , με τον Budgie ν'αφήνει τα drums και να πιάνει την κιθάρα, τη Siouxsie να προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τις μετεμηνοπαυσιακές τις ορμές και τον Cale να μοιάζει σαν ώριμο rookie που μόλις απόλαυσε το πρώτο του threesome.

Βoth ends burning.....


Cover Rate Version : 9/10




Δεν υπάρχουν σχόλια: