Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Through The Looking Glass - Trust In Me














Το "Trust In Me", ήταν μια σύθεση των Robert & Richard Sherman, από την ταινία του 1967, με τίτλο , "The Jungle Book"
Οι αδερφοί Sherman, μόνιμοι σχεδόν συνεργάτες των studio-Disney, είχαν μεταξύ άλλων κερδίσει 2 Oscar, καλύτερου score και καλύτερου τραγουδιού("Chim Chim Cher-ee"), 3 χρόνια πριν, για την μουσική της ταινίας "Mary Poppins", ενώ θεωρούνται μέχρι και σήμερα, ως το πιο παραγωγικό συνθετικό-δίδυμο , στην ιστορία του κινηματογράφου.
Η μεγαλύτερή τους επιτυχία στην pop μουσική, ήταν το τραγούδι "You're Sixteen" που αρχικά ερμήνευσε το 1960,ο rockabilly , Johnny Burnette, ενώ η διασκευή του 1974, από τον Ringo Starr,(με συμμετοχές Harry Nilsson & Paul McCartney) πήγε στο Νο 1 του Billboard.
Στο "Βιβλίο της Ζούγκλας", το "Trust In Me", είναι το τραγούδι με το οποίο, ο πανούργος αλλά κατά βάθος αδέξιος, ινδικός πύθωνας Kαα, προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Mόγλη, με τελικό σκοπό να τον υπνωτίσει και να τον καταβροχθίσει, κάτι που όμως δεν θα καταφέρει ποτέ...
Είναι μάλλον μια εντελώς παρανοϊκή σύμπτωση , το γεγονός ότι ο Sterling Holloway, ο ηθοποιός που δανείζει τη φωνή του στον πύθωνα Kaa, και τραγουδάει το "Trust In Me", συμμετείχε το 1946 σε μία ταινία με τίτλο "Sioux City Sue", όπου ακούγεται και η ομώνυμη super-country επιτυχία της εποχής !
Που να φανταζόταν ο Holloway, ότι 41 χρόνια μετά το "Sioux City Sue", μια άλλη, εντελώς διαφορετική Sioux , η Siouxsie Sioux , θα διασκεύαζε το "Trust In Me", με μοναδικό, σχεδόν υπνωτικό αισθησιασμό, που κανένα ερπετό , από καμία ζούγκλα του κόσμου , δεν θα μπορέσει ποτέ να κατακτήσει !
Ακούστε μόνο τον τρόπο που προφέρει,τραβώντας αργά και παρατεταμένα το "R"απ'τα μαλλιά , σε λέξεις όπως "around", "resist" και "trust"...
....RRRRRRRR...
Απλά κλείνεις τα μάτια, αφήνοντας πίσω , οριστικά και αμετάκλητα ό,τι έχεις και δεν έχεις , παρακαλώντας το "δηλητήριο" να είναι σε αρκετά ισχυρή δόση, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ξυπνήσεις....ποτέ ξανά !
Cover Version Rate : 10/10



Δεν υπάρχουν σχόλια: