Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Double Dare ! Donovan - In Concert [1968]







Format : Vinyl x 2
Cause : by accident ...[a nice one ]


Αυτό είναι το προτελευταίο "double-dare" .
To τελευταίο που γράφω , γιατί το επόμενο , καλώς εχόντων των πραγμάτων , θα το αναλάβει ο ειδικός . [γιατί θέλει τον τρόπο του...]
Όλη αυτή η ιστορία με τα "διπλά" albums , παρ'ότι πολλές φορές , ένιωσα να με κουράζει , αποδείχτηκε μια πρώτης τάξεως αφορμή , ν'ανεβάζω στο blog , τραγούδια εντελώς άσχετα μεταξύ τους , και να ξαναθυμηθώ πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες , για τον τόπο , τον χρόνο και κυρίως τον τρόπο , που έγιναν μέρος της σύγχρονης μουσικής pop-rock ιστορίας .
Και ενώ συμφωνώ απόλυτα με την άποψη , πως όλα τα πράγματα πρέπει κάποτε να τελειώνουν , κι αν είναι δυνατόν όχι στην παρακμή τους , τους τελευταίους μήνες μου δόθηκε η ευκαιρία να νιώσω στο πετσί μου , την ωμή σκληρότητα , που κρύβει μέσα του , το παραπάνω γνωμικό .
Γιατί πρέπει να έχεις πολύ κρύο αίμα , για να εφαρμόσεις στην πράξη , το "ας τελειώνουμε τώρα που είμαστε γαμάτα , γιατί βλέπω την μπίχλα και τον βάλτο , να μας χτυπάνε την πόρτα , άυριο -μεθαύριο ...".
Γι'αυτό και βγάζω το καπέλο , σ'αυτούς που έχουν τ'άντερα , και το κάνουν .
Με εξαίρεση λοιπόν , την στήλη του Double-Dare , που θα τελειώσει , όπως θέλω να πιστεύω στα πολύ high της , και στον χρόνο που θέλω , δεν νομίζω πως κατάφερα και πολλές φορές στην ζωή μου , να τηρήσω προγράμματα , και ν'αντιληφθώ τα deadlines χρονοδιαγραμμάτων .
Ημερομηνία λήξεως , έχουν τα γιαούρτια ,[η μαμά μου ισχυρίζεται πως δεν παθαίνεις τίποτα , αν τα φας 1-2 μέρες μετά...] κι όπως έλεγε κι ο απίστευτος τυπάς , Στηβ Γιατζόγλου , "η παράσταση δεν τελειώνει , αν δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή " .
Κι επειδή δεν βρήκα το "Isle Of Islay" όπως ακριβώς ακούγεται στο "In Concert" , το οποίο μάλιστα προλογίζει ο μπαμπάς του Donovan , πιο κάτω παίζει μια live εκτέλεση , του 1970 , που μοιάζει πολύ .
Σχεδόν , ίδιο είναι ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: