Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Double Dare ! The Beatles - With The Beatles[1963]





Format: vinyl x 1 , cd x 1
Cause : ...a farewell gift...

Το δεύτερό τους.....
Ψύχωση με τον ήχο της Motown [ "Money" , "Please Mister Postman" , "You Really Got a Hold On Me"] , respect στα ιερά και τα όσια του πρωτόλειου Rock'n'Roll ["Roll Over Beethoven"] , o George κάνει τα πρώτα συνθετικά του βήματα ["Don't Bother Me" ] , ο Ringo τα πρώτα του φωνητικά και όλα πλέον δείχνουν , πως η μουσική , δεν θα'ναι ποτέ ξανά ίδια !
Ακόμα και στους Stones , δίνουν ένα τραγούδι["I wanna be your man"] , ως δείγμα μεγαλοψυχίας .....
Έτσι για να νιώσει λίγο ο πανάγνωστος τότε Jagger κι η δήθεν "οργισμένη" παρέα του , πώς είναι να μπαίνεις για πρώτη φορά , στο Top 20 της πατρίδας σου , αφού με την διασκευή τους στο "Come On " του Chuck Berry που είχε προηγηθεί , είχαν καταφέρει να φτάσουν μόλις , μέχρι το Νο 21 .
Βλέπετε , την εποχή που οι Lennon -MacCartney έγραφαν ιστορία , με τραγούδια όπως τα "All my loving" και "It Won't Be Long" , οι Stones ακόμα ψάχνονταν.......ακούγοντας πολύ .....μα πάρα πολύ.....Beatles , μπας και "ξεπατικώσουν" καμιά catchy μελωδία , που θα τους βγάλει απ'την αφάνεια !
Βεβαίως , υπήρξαν καλοί μαθητές .
Αυτό , τους το αναγνωρίζω....
Έτσι , για να μην ξεχνιόμαστε .....

2 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Δισκάρα πραγματικά! Και μίλια μπροστά από το Please Please Me που είχε κυκλοφορήσει μόλις λίγους μήνες πριν. Τι να πει κανείς γι' αυτό το γκρουπ... Την καλησπέρα μου! :)

Depecher είπε...

@Μιχάλης:Συμφωνώ μαζί σου Μιχάλη , κι επαυξάνω !
Οι Beatles είναι το μοναδικό μουσικό φαινόμενο , που όχι απλά άγγιξε , αλλά ξεπέρασε την "τελειότητα" .
Θα μπορούσα να μιλάω μέρες γι'άυτό σταματάω.....
Το "Please please me" αν δεν κάνω λάθος , είχε κυκλοφορήσει μόλις 8 μήνες πριν...