Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Double Dare ! The Human League - Travelogue [1980]




Format : vinyl x 1[blue] , cd x 1[red]
Cause : on purpose .bonus tracks on the digitally remastered cd , was the thing.
Μεταξύ του ντεμπούτου l.p "Reproduction" και της παγκόσμιας αναγνώρισης του"Dare" , μια ανάσα πριν την αποχώρηση των Ware-Marsh και την δημιουργία των Heaven 17 , και προτού η Susan κι η Joanne έρθουν και αλλάξουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ , για ΠΑΝΤΑ , υπάρχει το "Travelogue".
Το δεύτερο album των Human League , και το τελευταίο , όσον αφορά την συνεργασία των Oakey-Ware-Marsh , που ξεκίνησαν αρχικά , ως "The Future" , στα τέλη της δεκαετίας του '70 , και μολονότι άντεξαν για λίγο μαζί , επηρέασαν όσο ελάχιστοι , αυτό που σήμερα αποκαλούμε synth-pop των 80's .
Οι Ηuman League , διακρίνονται από ένα μοναδικό ηλεκτρονικό μεγαλείο , και πριν , αλλά και σ'ό,τι ακολούθησε μετά το "Travelogue" .
Κατά βάθος , ένα απ'τα πιο περήφανα , κι αγέρωχα πράγματα που έχω αντιμετωπίσει ever ! [κι έχω νιώσει ....]
Και μπορεί το "Being Boiled" να θεωρείται ένα απ'τα πιο "βαριά χαρτιά" του δίσκου , αλλά το "Gordons Gin" που παίζει πιο κάτω , είναι απ'τα σπουδαιότερα electro-instrumental , που μπορώ να θυμηθώ , και μαζί με το "John Cleese; is he funny ? " του μεταγενέστερου "Octopus" , αποτελούν δείγμα αυτού του "ηλεκτρονικού μεγαλείου" στο οποίο αναφέρθηκα πιο πάνω .
Aκούγοντάς το , το πρώτο πράγμα που μου'ρχεται στο μυαλό , είναι η ατάκα "...may the force be with you" .
Προσπαθώ μάταια , ξανά και ξανά , να μαζέψω λιγάκι το μυαλό μου , τραβώντας το πόδι μου απ'το γκάζι , αλλά πάλι σκέφτομαι ..."πώς είναι δυνατόν κάτι που σε κάνει να νιώθεις τόσο όμορφα , να είναι τόσο λάθος ?"[χαχαχα...η αιώνια δικαιολογία του αμετανόητου addict...]
Χωρίς υπερβολή ....μεγαλείο !

Δεν υπάρχουν σχόλια: