Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

The Best Soundtrack of The Decade 2000-2009




Ξεκινάμε την μουσική ανασκόπηση της δεκαετίας 2000-2009.
Μπορεί το καταπληκτικό "High Fidelity" να έκανε πολλούς από'μας , να δούμε τους εαυτούς μας , στο πρόσωπο του John Cusack , αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η συγκεκριμένη ταινία , και πολύ περισσότερο το soundtrack που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη , μπορεί να συγκριθεί στο ελάχιστο , με το έπος του 24Hour Party People.
Kαι ως ποδοσφαιρικά , φίλα προσκείμενος στην Liverpool , την αιώνια αντίπαλο της Manchester United , θα πρέπει να παραδεχτώ , πως η συγκίνηση και το δέος που νιώθει κανείς , παρακολουθώντας την ταινία [ξανά...και ξανά...] και ακούγοντας όλους αυτούς τους τεράστιους καλλιτέχνες , που έδωσαν ψυχή , σάρκα και οστά , στα περίφημα "Madchester years" , είναι κάτι το ανεπανάληπτο.
Η Factory records , o Tony Wilson , το ιστορικό "The Hacienda" , υπό τους ήχους των New Order , Happy Mondays , Joy Division , Buzzcocks , 808 State , Marshall Jefferson κ.α
Eκεί που η acid jazz συναντά το rave , κι ένα φτηνό πιάνο , που έχει χρόνια να κουρδιστεί , γίνεται ο πιο ταιριαστός σύντροφος της house , την στιγμή που ο drumer των Joy Division , συνοδεύει την υπόλοιπη μπάντα , απ'την μοναξιά και την παγωμάρα μιας ταράτσας .
Το συγκεκριμένο soundtrack κατά την ταπεινή μου γνώμη , συγκαταλλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα , όλων των εποχών , και σίγουρα θα κατείχε περίοπτη θέση , μεταξύ των 20 καλύτερων O.ST των τελευταίων 30 ετών.
Εδώ βρίσκονται οι πραγματικοί pioneers , ενός μοναδικού μουσικού κινήματος , στα χρονικά της παγκόσμιας Popular Music .
Αυτός είναι ο ήχος , για τον οποίο , όντως δικαιούνται να υπερηφανεύονται στο Manchester , μέχρι την συντέλεια του κόσμου . [αντε ...και οι Smiths..]
Και μετά ήρθε αυτή η καταραμένη ματαιοδοξία των Stone Roses , να τα διαλύσει όλα !
Ηallelujah ! Hallelujah !

Δεν υπάρχουν σχόλια: