Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Machine gun - Portishead


Νά [! ! ! ] κι ένα πραγματικά ενδιαφέρον comeback ! ! ! Επιτέλους, γιατί είχαν αρχίσει να μου τη δίνουνε στα νεύρα όλες αυτές οι δήθεν πολυαναμενόμενες "επιστροφές" καλλιτεχνών , που στο φινάλε καταλήγουν να είναι ΜΠΑΛΑΦΑΡΕΣ του κερατά , χωρίς πραγματικό λόγο ύπαρξης ! Χωρίς ουσία !
Τα τελευταία 3-4 χρόνια λοιπόν , μπορώ να θυμηθώ έτσι στα πρόχειρα , και δίχως πολύ σκέψη , μόνο το "American Idiot" των Green Day και το "Aerial" της Kate Bush , σαν αληθινά αξιόλογα comeback που αποδείχτηκαν αντάξια των προσδοκιών και της αναμονής του μουσικόφιλου κοινού παγκοσμίως.
Ακούγοντας το καταιγιστικό "Machine Gun" , καταλαβαίνει κανείς πως το Bristol-ικό electro-trip-hop ή όπως αλλιώς θέλετε να το χαρακτηρίσετε τελοσπάντων , όχι μόνο δεν πέθανε , αλλά ζει και βασιλεύει ! ! Η ψυχοβγαλτική [χωρίς να είναι κλαψομουνιακή ....] φωνή της Beth Gibbons , προκαλεί τις ίδιες ανατριχίλλες με το "Roads" του "Dummy" , μόνο που αυτή τη φορά ο ήχος είναι πιο industrial , και τα synths κοφτερά σαν ξυράφι..[ κάτι που αρέσει πολύ στον Depecher...] Eξαιρετικό single ...Σκοτεινό , ισοπεδωτικό κι ακραίο..Καλό Σαββατοκύριακο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: