Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

KISS KISS ! ! ! IS IS ! ! ! !

ΕΙΝΑΙ ΘΕΑ !!!!!! KISS KISS !!!!! ΔΗΛΩΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ .....[ξεστραβώσου ...και δες φώτο..!!!!]
ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ !!![ ό,τι τελοσπάντων έχει απομείνει....]
Η ΛΙΣΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ !!!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΑΝ JUNKIE έξω από πρόγραμμα χορήγησης ΜΕΘΑΔΟΝΗΣ το νέο τους ALBUM , για να ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ....και αφήνω τους άλλους να ασχολούνται με το καινούργιο των RADIOHEAD ......

2 σχόλια:

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡ είπε...

Αδερφέ,
διάβασε για να δεις την ιστορία ενός ονόματος.ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ


ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Οι μαύρες κουκούλες της εξουσίας


1. / 2.



Ο ακέφαλος αποκεφαλιστής


Το πρόσωπο της καταστολής καλύπτεται εδώ και αιώνες. Η κουκούλα του δημίου της μεσαιωνικής Δύσης, μακρινός πρόγονος της μάσκας των ΕΚΑΜ, προανήγγειλε κατά κάποιον τρόπο τα σύγχρονα αστυνομικά ήθη, εισάγοντας μια πρακτική αδιανόητη την εποχή της αρχαιότητας. Τότε την ευθύνη της εκτέλεσης της εσχάτης των ποινών αναλάμβανε συλλογικά η κοινότητα είτε φρόντιζε να την υλοποιήσει ο ίδιος ο καταδικασμένος (το κώνειο αποτελεί την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση) μεταμφιέζοντας τη θανατική καταδίκη σε αυτοκτονία. Από τη στιγμή που η εκτέλεση ανατίθεται σε ένα συγκεκριμένο άτομο και η λειτουργία αυτή επαγγελματοποιείται, η ειδική στολή και η κουκούλα που καλύπτει συχνά το πρόσωπο του δημίου αποκτούν ένα διττό λόγο ύπαρξης: Σε ένα επίπεδο πρακτικό "κρύβουν" τα χαρακτηριστικά του δημίου από το μελλοθάνατο, προστατεύοντας στην ουσία εκείνον που κάνει τη βρομοδουλειά από το βλέμμα του θύματός του. Ταυτόχρονα, όμως, σε ένα επίπεδο συμβολικό αποπροσωποποιεί την πράξη της εκτέλεσης μετατρέποντας τον κουκουλοφόρο δήμιο σε εκπρόσωπο μιας συλλογικότητας που του έχει εκχωρήσει το έργο της θανάτωσης. Βεβαίως η μετάβαση στον επαγγελματία δήμιο δεν υπήρξε ούτε απλή ούτε ενιαία σε όλα τα κράτη. Για ένα μεγάλο διάστημα, η κουκούλα δεν θα προστάτευε το δήμιο από το λαϊκό μίσος, καθώς η μετατροπή των εκτελέσεων σε δημόσιο θέαμα επέτρεπε επί αιώνες κάποιου τύπου συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία της τιμωρίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ισπανία, για παράδειγμα, το σπίτι του επαγγελματία δημίου βρισκόταν στις παρυφές της πόλης και ήταν βαμμένο κόκκινο, ώστε οι διαβάτες να το διακρίνουν από μακριά και να το αποφεύγουν, ενώ η ειδική του στολή με το φαιό της χρώμα και το πλατύγυρο καπέλο βοηθούσε τους συντοπίτες του να τον ξεχωρίζουν από τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση. Επρεπε να καταργηθεί η τελετουργική θανάτωση-θέαμα και να μετατραπεί η εκτέλεση σε μια γραφειοκρατική διεκπεραίωση πίσω από τους τοίχους των φυλακών για να ξαναβρεί ο δήμιος το πρόσωπό του και οι κουκούλες να αναζητήσουν αλλού τους σύγχρονους ρόλους τους.


1944. Μασκοφόροι και ταγματασφαλίτες

Και να, δεν αργούν να φανούν οι προδότες. Σέρνονται σαν τα φίδια, ανάμεσα στο πλήθος και ψάχνουνε. Ο πιό απαίσιος προδότης, που γνωρίζει τα παιδιά της οργάνωσης Κιλικιανών, είναι ο Μπαντράνης, ένα σιχαμερό υποκείμενο, που εισχώρησε στις γραμμές των οργανώσεων, όπως τόσοι και τόσοι... Τον συναγωνίζεται ένας άλλος προδότης, ο Βακαλόπουλος . Αυτοί κάψανε κόσμο και κοσμάκη. Ακόμη ο κουρέας Μπεμπέκογλου, που ασυνείδητα πρόδινε, όποιον συναντούσε, νομίζοντας ότι θα σωθεί. Για τους δυό πρώτους λέγεται ότι πήγαν στις αντιστασιακές ομάδες. Ενα βράδυ πιάστηκαν από τους ασφαλίτες και για να σώσουν τα τομάρια τους γίνανε χαφιέδες φεύγοντας από την Κοκκινιά. Μάλιστα ο Μπαντράνης έστηνε κάθε μέρα καρτέρι στην οδό Μενάνδρου στην Αθήνα - τότε εκεί ήταν το τέρμα των λεωφορείων Κοκκινιάς - κι όποιον γνώριζε σαν εαμίτη τον έπιανε. (...)
Αυτός πρωτοστατεί στις προδοσίες. Από κοντά κι άλλοι: ένας-δυο φοράνε μάσκες. (Ο Μπαντράνης κι ο Βακαλόπουλος δεν φορούσαν μάσκες). Οποιον δούνε γνωστό, σηκώνουν το δάχτυλό τους και τον δείχνουν. Οσοι τολμάνε να διαμαρτυρηθούν, τους τσακίζουνε στο ξύλο. Με κοντακιές και κλωτσιές τους τραβάνε για τη μάντρα των εκτελέσεων.
Ο Πλυτζανόπουλος και ο Σγούρος [συνταγματάρχες των Ταγμάτων Ασφαλείας] νοιώθουν ικανοποιημένοι. Επιτέλους, σήμερα κατορθώνουν να γονατίσουν την Κοκκινιά, που σε τόσους μπελάδες τους είχε βάλει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ
("Το μπλόκο της Κοκκινιάς", 3η εκδ., Κοκκινιά 1993,σ.28- 9)




1957. Οι γύφτοι της Λευκωσίας

Οι έρευνες δεν ήταν δημοφιλείς ανάμεσα στα [αγγλικά] στρατεύματα, οπότε δεν αποτελούσε έκπληξη το γεγονός ότι αυτές διενεργούνταν ορισμένες φορές χωρίς πολύ ενθουσιασμό. "Ηταν μια δουλειά πέρα για πέρα δυσάρεστη, στην οποία δε θάπρεπε πραγματικά να μπλέκονται οι στρατιώτες", είναι η άποψη του Ρόϊ Ρεντγκρέϊβ, διοικητή μιας από τις τρεις τεθωρακισμένες Ιλες των Royal Horse Guards που στάλθηκαν στην Κύπρο κατά το δεύτερο ήμισυ της Κατάστασης Ανάγκης λόγω ΕΟΚΑ. Απεχθανόμουν το ψάξιμο ανάμεσα στα μίζερα υπάρχοντα κάποιου ανθρώπου, παρόλα αυτά όμως έπρεπε να ψαχουλεύεις ανάμεσά τους. Αν ήταν καλοκαίρι θα υπήρχαν ολόκληρες οικογένειες κοιμισμένες στις ταράτσες, οπότε έπρεπε να φτάνεις ώς τις ταράτσες και να τους σκουντάς, να τους βάζεις να γυρίζουν ανάσκελα για να δείς άν ο τύπος που ψάχνεις είναι εκεί". Εναν άλλο ρόλο που έβρισκε εξίσου αηδιαστικό, ήταν η υποχρέωσή του να συνοδεύει έναν καταδότη επί το έργον της αναγνώρισης υπόπτων. "Καταφθάναμε με ένα τεθωρακισμένο αυτοκίνητο ή Saracen και τον βάζαμε να κάτσει στη θέση του οδηγού, με μια μάσκα στο κεφάλι του. Υστερα βάζαμε όλους τους ύποπτους να παρελάσουν μπροστά του, ακριβώς όπως στις αστυνομικές διαδικασίες αναγνώρισης υπόπτων, κι αυτός με ένα νεύμα προς τον αστυνομικό που βρισκόταν πίσω του υποδείκνυε ποιοι είναι οι κακοί".

ΤΣΑΡΛΣ ΑΛΛΕΝ
"The savage wars of peace. Soldiers' voices 1945-89", Λονδίνο 1990, σ.144-5



Α-Ω

Από την πόλη Μπαλακλάβα της Κριμαίας πήραν την ονομασία τους οι κουκούλες που σκεπάζουν όλο το κεφάλι. Στις 25/10/1854 έγινε εκεί μια από τις σημαντικότερες μάχες του Κριμαϊκού Πολέμου - απαθανατισμένη στην κλασική ταινία "Επέλαση της Ελαφράς Ταξιαρχίας". Οι στρατιώτες φορούσαν τις κουκούλες αυτές για προστασία από το ψύχος.

Διασκεδαστική ατάκα του υπουργού Δημόσιας Τάξης Κ. Γείτονα στη Βουλή (1.3.96) κατά τη συζήτηση για τις επιδόσεις των μασκοφόρων που κατέστρεφαν τσαντίρια και κλώτσαγαν Τσιγγάνους: "Εχει περάσει ανεπιστρεπτί η περίοδος που η Αστυνομία εχρησιμοποιείτο σαν μηχανισμός καταστολής ή οι αστυνομικοί ως μπαμπούλες. Νομίζω ότι οι χαρακτηρισμοί όπως 'κουκουλοφόροι' και 'ράμπο' που εύκολα και χλευαστικά εκστομίστηκαν δεν προσιδιάζουν στο Σώμα".

Ενα από τα πολλά κατορθώματα των παρακρατικών αστυνομικών "ομάδων θανάτου" της Βραζιλίας, που έχουν αναλάβει την "κάθαρση" του Ρίο από τα "αντικοινωνικά στοιχεία", όπως το κατέγραψαν οι Los Angeles Times (18/4/1988): "Μια συνοικιακή παρτίδα χαρτιά έληξε λίγο μετά τα μεσάνυκτα της 8ης Απριλίου όταν κατέφθασαν 8 ένοπλοι, μερικοί απ' τους οποίους φορούσαν μάσκες. Εδεσαν τους χαρτοπαίκτες με πετονιά κι ύστερα άνοιξαν πυρ εναντίον τους".

Η μετασοσιαλιστική ρωσική κοινωνία που ως γνωστόν "απελευθέρωσε" τις δυνάμεις της αγοράς, το οργανωμένο έγκλημα και τις πάσης φύσεως συμμορίες, έχει μετατραπεί, όπως ήταν επόμενο, σε ένα καθημερινό θέατρο επιδρομών των κουκουλοφόρων δυνάμεων του κράτους. Τα ειδικά σώματα είναι τα πολυαριθμότερα στον κόσμο και η συχνή τους επαφή με τις άφθονες τοπικές μαφίες τα κάνει, όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότερο να μοιάζουν αυτές.

Μέλος της κοινότητας των Σίχ στο ινδικό Πεντζάμπ, ο εισαγγελέας Σουκουίντερ Σίνγκ Μπάτι απήχθη σ' έναν εξοχικό δρόμο της Σανγκρούρ στις 12 Μαΐου 1994 από τρεις άνδρες με πολιτικά - και δεν ξαναγύρισε. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του λευκού βαν που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του φορούσε μαύρη κουκούλα. Το όλο συμβάν θεωρείται μια ακόμη απόδειξη της αποχαλίνωσης των ειδικών αντιτρομοκρατικών σωμάτων που είχαν συγκροτηθεί για την καταστολή του αποσχιστικού κινήματος την περασμένη δεκαετία.

Νέοι καιροί στην ανεξάρτητη Λευκορωσία: τον περασμένο Απρίλιο, δυνάμεις του Υπουργείου Εσωτερικών με αυτόματα και μαύρες κουκούλες εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο και ξυλοκόπησαν 18 βουλευτές που έκαναν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέκταση των προεδρικών εξουσιών. Μασκοφόροι αστυνομικοί χρησιμοποιήθηκαν ξανά τον Αύγουστο για την καταστολή απεργίας των εργαζόμενων στο μετρό του Μίνσκ, που διαμαρτύρονταν για τη δίμηνη καθυστέρηση των μισθών τους".

Ογδόντα δύο νεκρούς άφησαν πίσω τους τον Μάρτιο του 1994 στην αλγερινή πόλη Μπλίντα που θεωρείται προπύργιο των Ισλαμιστών, οι ειδικές δυνάμεις της Τάξεως. "Εφθασαν αλεξιπτωτιστές και άρχισαν να γυρίζουν από πόρτα σε πόρτα, συνοδευόμενοι από κουκουλοφόρους καταδότες, βάσει υποδείξεων των οποίων έκαναν συλλήψεις (...) Την επόμενη βρέθηκαν δεκάδες άνδρες με κομμένους τους λαιμούς, μπροστά στα κατώφλια σπιτιών" (Le Monde, 5.4.94).

Τελευταία επίδειξη των ΕΚΑΜ, πριν την τηλεοπτική τους επιχείρηση κατά του τσιγγάνικου καταυλισμού στον Ασπρόπυργο, ήταν η εκκένωση της ΑΣΟΕΕ και η σύλληψη 52 νεαρών καταληψιών. Η κατάληψη της σχολής είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 1994 από ομάδες αναρχικών και ήταν εκδήλωση συμπαράστασης στους κρατούμενους απεργούς πείνας (τότε) Γ. Μπαλάφα και Ο. Καμπούρη. Η εισβολή των πάνοπλων κουκουλοφόρων έγινε κατόπιν προσκλήσεως των πρυτανικών αρχών του ιδρύματος.

Χωρίς σχόλια. "Δεκαοκτώ κρατούμενοι μεταφέρθηκαν από τις φυλακές Λάρισας σε άλλες φυλακές της χώρας, αφού, όπως καταγγέλλουν συγκρατούμενοί τους, άνδρες της δύναμης των φυλακών τους χτύπησαν με γκλομπ, ξύλα και σιδερένιες ακίδες. Καταγγέλλεται επίσης ότι μερικοί απ' αυτούς που χτυπούσαν φορούσαν κουκούλες για να μην τους αναγνωρίσουν." ("Ε", 9.2.1991).

Depecher είπε...

Προβοκάτορα ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ !!!!! ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ BLOG ....
ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ < ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ .....[την Τριτη ο ΘΡΥΛΟΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α !!!!!]
ΣΕ ΘΕΛΩ ΑΚΜΑΙΟ < ΑΙΧΜΗΡΟ και ΑΔΥΣΩΠΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ !!!! [...θα γίνουν όλοι αλκοολικοί στο τέλος !!!!]