Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

Gone before his TIME !

Γράφω με το στομάχι γεμάτο ....κι ακούω το μετριότατο tribute στον 2Pac " Τhe rose that grew from concrete" vol 1 ...Το Μετρόπολις ξεσκίστηκε στις προσφορές , κι εγώ χτες με τη σειρά μου "τσάκισα" μεταξύ άλλων , όλα τα "NOW" απ'το 50 μέχρι και το 59 ! Τζ'άμπα πράμα !!
Μετά , ο δρόμος μέχρι την Ευριπίδου και την "Charcuterie" του Μιράν , ήταν η φυσική κατάληξη ενός χαμένου κορμιού σαν κι εμένα , για να ανταλλάξει τα εναπομείναντα ευρώ , με σουτζούκια , παστουρμά , καβουρμά και λίγο απ'το πανάκριβο κασέρι που είχε στην εσωτερική βιτρίνα της μακρόστενης τρύπας του East-Deli....
Αυτά είναι ...φίλε μου ...Τα καλύτερα ! Ασ'τους καπνιστούς σολωμούς και τα μπρικ για τη μάζα !Αυτές είναι γεύσεις για εκλεκτούς ...για μυημένους ..που δεν μπορεί να εκτιμήσει ο πάσα ένας ! Κάτι σαν το "Killer" των Van der Graaf Generator ή ακόμα καλύτερα σαν το "Modern" του Peter Hammill από το solo l.p The silent corner and the empty stage.
Αλλά για να επανέλθω λιγάκι στο θέμα 2Pac....
O 2Pac , ήταν για μένα ο πιο ταλαντούχος ράπερ ever , μετά φυσικά τον αξεπέραστο L.L cool J ,που ευτυχώς ζει ακόμα ...Η φωνή του 2Pac , δρα κυριολεκτικά με προσηλυτιστικό τρόπο ! Σαν να ακούς κάτι μεταξύ κυρήγματος , και προκλητικής καταγγελίας , με φωνή όμως που μόνο η μαύρη version του Ιησού απ'τα την καρδιά ενός γκέτο θα μπορούσε να έχει!
Ο τύπος ήταν πραγματικά η προσωποποίηση του απόλυτου ΜΑΥΡΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ , και ο μόνος μαύρος καλλιτέχνης της τελευταίας 15ετίας ,που μπορώ να δεχτώ ότι φάνταζε σαν απειλή για πολύ..κόσμο κι όχι μόνο για αντιπάλους άλλων εταιρειών ...
Είμαι πεπεισμένος πλέον , ότι γνώριζε βαθιά μέσα του πως θα "φύγει" πολύ νωρίς , όπως και έγινε..."i will die before my time ,'cause i feel the shadow of death .."

Δεν υπάρχουν σχόλια: